/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Recomandări: Cum alegem bradul artificial și jucăriile pentru pomul de Crăciun

05 decembrie 2017, ora 12:45

– Asigurați-vă ca baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

– Unele materiale polimerice conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice.

– Culoarea crengilor și a jucăriilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Verificați, în prealabil, prin trecerea ușoară a mîinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii cât și lipsa dezgoliciunii extremității ramurilor.

– Achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. Respectați indicațiile producătorului, privind modul și locul de amplasare. Evitați achiziționarea jucăriilor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

– Jucăriile pentru pomul de Crăciun nu sunt considerate jucării pentru copii, în sensul Reglementării tehnice privind siguranţa jucăriilor. Prin urmare, acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Dacă vînzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru pomul de Crăciun, atunci solicitați de la acesta eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii (inclusiv certificatul de garanție).

Dacă aveți copii mici sau animale de companie va trebui sa tăiați ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente. De asemenea încercați să așezați ornamentele pentru brad în așa fel încât cele mari și fragile să fie puse cât mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu poată ajunge.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram