Autoritățile ucrainene răspund ferm celor care încearcă să distabilizeze situația în Ucraina. Poroshenko o a reacționat la reținerea și eliberarea fostului președinte georgian, menționând că respectă dreptul oamenilor de a protesta pașnic, notează Newsone.

„Am crezut că sunt greu de surprins, dar ceea ce ieri a auzit întreaga țară, i-a șocat pe toți. Aduc mulțumiri Procuraturii Generale și SBU-ului pentru munca lor profesionistă de a proteja interesele naționale și statalitatea. Președintele și Guvernul respectă dreptul poporului de a protesta pașnic și am demonstrat acest lucru în ultimele săptămâni, chiar dacă organizatorii acțiunilor de protest au râvnit sânge și au provocat forțele de ordine”, a declarat Poroshenko.

Potrivit presei din Ucraina, Saakashvili cheamă oamenii să iasă în această seară la miting în Piața Constituției în fața Radei Supreme a Ucrainei.

Susținătorii fostului președinte georgian au improvizat în seara zilei de ieri un orășel de corturi în fața parlamentului. Potrivit newsone, în această dimineață au avut loc altercații între susținători și forțele de ordine.

În urma acțiunilor aproximativ 30 persoane au avut de suferit. Saakashvili a declarat că oamenii legi îl căutau pe el, însă au greșit cortul în care se afla.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!