Ilan Sor a venit astăzi la Judecătorie să depună mărturii în dosarul lui Chiril Lucinschi. Asta după ce, anterior, a evitat înfățișarea de două ori. Numai că nici astăzi nu a fost audiat. De data aceasta, ședința s-a amânat deoarece s-a îmbolnăvit judecătoarea.

Ilan Șor a venit la judecată înconjurat de bodyguarzi, care au împiedicat presa să-l abordeze.

„-Domnule Șor, de ce s-a amânat ședința de astăzi. -Au spus că nu este judecătoarea. -Ați știut despre proveniența ilegală a banilor? -Eu deja m-am expus. Vă aștept pe data de 10 să comunicăm”.

„Eu pentru prima dată așa ceva văd. Cel puțin în perioada de când se examinează dosarul pentru prima dată s-a întâmplat acest lucru. Nu știu ce pot comenta. Din punct de vedere omenesc, din păcate, îmi cresc barbă și mai departe”, a declarat Chiril Lucinschi, ex-deputat.

„Judecătorul e tot om simplu, ca și toți. Așa că, dacă s-a îmbolnăvit este un lucru care-i firesc și n-avem încotro..”, susține avocatul Gheorghe Ulianovschi.

Ilan Șor este ultimul martor din lista acuzării. Anterior, deși a fost citat oficial de câteva ori, Șor a absentat de la ședințele de judecată. El a fost chiar atenționat de către procuror că ar putea fi adus forțat. Fostul deputat Chiril Lucinschi este acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. Fostul deputat se declară nevinovat.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Oleg Cozlov

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!