/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 644: Atac din Marea Neagră, optimism la Kiev, iar Zelenski e la Odesa! Rusia nu exclude un război cu NATO

/VIDEO/ Două milioane de lei pentru repararea capitală a secției de ginecologie aseptică din cadrul Spitalului Nr.1

06 decembrie 2017, ora 18:38

Secția ginecologie aseptică din cadrul Spitalului Municipal nr.1 nu a mai fost reparată capital de aproape 40 de ani. Acum, aici totul arată ca nou.

„S-a schimbat anturajul secției, s-au făcut condiții pentru colaboratori și pacienți”, spune Alina Heghea, asistent social.

„Acum noi putem asigura populația feminină cu condiții decente pentru spitalizare, dar și pentru acordarea unui serviciu medical de calitate”, susține Ălina Bejan, vicedirector medical.

În plus, secția a fost conectată la sistemul centralizat de oxigen, iar pentru angajați au fost instalate dozatoare cu soluții dezinfectante.

După orice pacient, noi ne prelucrăm mâinile. -Până acum cum era? -Le purtam în buzunar”, a menționat Ălina Bejan.

În saloane, nu mai stau câte patru pacienți, ci doar câte doi sau trei. Deasemenea, acestea au fost dotate cu paturi comode și dulapuri noi.

„Condițiile sunt la nivel avem tot la îndemână. Baia îngrijită, dușul”, spune Cristina, pacientă.

„Dacă se termină picurătoarea ori avem nevoie de medic, apăsăm pe butonul acesta roșu”, susține Natalia, pacientă.

„Această secție are o capacitate de 25 de paturi, e foarte mare rulajul paturilor și e foarte mică durata de tratament fiindcă pacientul vine deja pregătit”, menționează Iurie Dondiuc, directorul spitalului municipal nr.1.

„Este o prioritate de a crea condiții bune pentru toți. Pentru femeile care trebuie să ajungă în acest spital, cât și pentru lucrătorii medicali care trebuie să fie motivați prin condițiile de lucru”, a declarat Mihai Moldovanu, șef al direcției sănătate a Primăriei Chișinău.

Secția de ginecologie aseptică, reparată cu bani din bugetul municipal, deservește anul 2000 de femei.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram