Principesa Margareta, devine noua regină a României, după moartea regelui Mihai I. Conform unui comunicat al Casei Regale, ea urmează să decidă dacă va accepta acest titlu.

Principesa Margareta, prima fiica a Regelui Mihai I și a Reginei Ana a României, este Principesa Moștenitoare și Custodele coroanei Române, potrivit Casei Regale. Născută în Elveția, ea a studiat Sociologie, Științe Politice și Drept. Ea l-a însoțit pe Regele Mihai în turneele susținute în perioada anilor 1997 și 2002 pentru a sprijini aderarea României la NATO și UE. Într-un interviu dat presei romane în 2015, Principesa Margareta a zis că ea a crescut ca o persoană democratică și că ar fi pregătită sa-și asume un rol mai central.

„Noi suntem pregătiţi, vrem să servim Ţara cum putem, cum facem acum, cum a făcut şi în exil Regele, și cum poate să fie în viitor. Dar nu depinde numai de noi: depinde de români şi de voinţă politică”, susține Principesa Margareta

Statutului Casei Regale a fost promulgat de Regele Mihai acum 10 ani iar ASR Margareta poate folosi titlul de Regină.

Corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I va ajunge pe pământ Românesc miercurea viitoare. El va fi transportat la Castelul Peleș, unde regele a copilărit. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Președintele Parlamentului, Andrian Candu dar și Prim-ministrul, Pavel Filip fac parte din grupul de oficiali așteptați la Castelul Peleș pentru a transmite condoleanțe familiei regale. Joi sicriul regelui Mihai va fi depus la Palatul Regal din București unde oamenii pot veni pentru a prezenta omagii. Regele va fi dus pe ultimul drum sâmbătă la Catedrala Regală, unde va fi înmormântat alături de soția sa, Regina Ana, care a decedat anul trecut. Premierul României, Mihai Tudose a anunțat că pe 14, 15 și 16 Decembrie va fi decretat doliu național, pentru funerariile Regelui Mihai.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!