Fostul guvernator al regiunii Odessa și liderul partidului „Rukh Novikhikh Sistem” Mihail Saakașvili cu susținătorii a capturat una dintre comisiile Radei Supreme. Despre acest lucru a informat Procurorul General Yuriy Lutsenko în parlament, răspunzând la întrebarea unui deputatului, informează postul de televiziune „112 Ucraina".

„Astăzi, poliția a venit în mod legal să-l rețină și să-l ducă la investigator (Saakașvili, ed.). Dar el și un grup de militanți au sechestrat comisia Radei Supreme care se află pe teritoriul hotelului „Kiev”, au spart ușa, și au scos cu forța un angajat care păzea clădirea”, a explicat Luțenko.

Acesta a mai menționat că pe acest fapt s-a inițiat o cauză penală.

Anterior, Saakașvili a refuzat să se prezintă pentru a fi interogat de către Luțenko și a cerut anchetatorilor să vină la tabăra lui, în cortul din apropierea clădirii Radei Supreme de la Kiev.

Marți, membrii Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) l-au reținut pe Saakașvili, sub acuzația că a încercat să facă o lovitură de stat. Potrivit lui Lutsenko, Saakașvili este suspectat că a primit jumătate de milion de ruble din Rusia pentru a organiza acțiuni de protest.

După ce Saakashvili a fost reținut, susținătorii săi au blocat mașina în care se afla politicianul și au început să creeze o baricadă de pietre de pavaj, de gunoi și de cutii de gunoi. Drept urmare, ei au rupt ușile de la microbuzul SBU și l-au „eliberat” pe fostul președinte georgian.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!