/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Procurorul General al Ucrainei l-a acuzat Saakașvili de sechestrarea unei comisii parlamentare

missing
06 decembrie 2017, ora 19:04

„Astăzi, poliția a venit în mod legal să-l rețină și să-l ducă la investigator (Saakașvili, ed.). Dar el și un grup de militanți au sechestrat comisia Radei Supreme care se află pe teritoriul hotelului „Kiev”, au spart ușa, și au scos cu forța un angajat care păzea clădirea”, a explicat Luțenko.

Acesta a mai menționat că pe acest fapt s-a inițiat o cauză penală.

Anterior, Saakașvili a refuzat să se prezintă pentru a fi interogat de către Luțenko și a cerut anchetatorilor să vină la tabăra lui, în cortul din apropierea clădirii Radei Supreme de la Kiev.

Marți, membrii Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) l-au reținut pe Saakașvili, sub acuzația că a încercat să facă o lovitură de stat. Potrivit lui Lutsenko, Saakașvili este suspectat că a primit jumătate de milion de ruble din Rusia pentru a organiza acțiuni de protest.

După ce Saakashvili a fost reținut, susținătorii săi au blocat mașina în care se afla politicianul și au început să creeze o baricadă de pietre de pavaj, de gunoi și de cutii de gunoi. Drept urmare, ei au rupt ușile de la microbuzul SBU și l-au „eliberat” pe fostul președinte georgian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram