Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, i-au prelungit edilului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, cu încă 30 de zile controlul judiciar - cu începere de la 10 decembrie până la 9 ianuarie 2018. O decizie în acest sens a fost luată la ședința de astăzi. Totodată, edilul și-a dat pașapoartele magistraților, și rămâne în imposibilitatea de a pleca din Moldova.

În cadrul ședinței de astăzi, Dorin Chirtoacă a depus o cerere prin care a solicitat să i se permită să meargă la înmormântarea Regelui Mihai I. Judecătorul Alexandru Negru a declarat că Dorin Chirtoacă trebuie să prezinte fotografii din arhiva personală pentru a demonstra legătura acestuia cu regele României, nu doar Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, care l-a primit de la Rege acum patru ani. Procurorul a declarat că cererea nu este întemeiată și că Chirtoacă ar putea fugi din țară.

Decizia poate fi atacată cu recurs la la Curtea de Apel Chișinău în termen de trei zile.

Dorin Chirtoacă s-a aflat în arest la domiciliu aproape jumătate de an, iar cu o săptămână înainte de referendum, acesta a fost eliberat sub control judiciar. Primarul suspendat este bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, dar și de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Acesta se declară nevinovat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!