/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Stare de urgență în California. Aproximativ 200.000 de persoane au primit ordine de evacuare

missing
07 decembrie 2017, ora 09:32

Sute de case din zona metropolitană a Los Angelesului şi dincolo de aceasta au fost distruse începând de luni, dar pompierii nu au reuşit să ajungă şi în zonele greu afectate pentru a avea date exacte privind pagubele. Incendiile sunt controlate doar în proporţie de 5%.

Cele cinci focare de incendiu au provocat închiderea unor autostrăzi, şcoli şi muzee, au întrerupt producţiile TV şi au generat un nor de fum periculos deasupra regiunii. Deocamdată nu au fost înregistrate decese, fiind raportate doar câteva persoane rănite.

Numărul locuitorilor afectaţi în California a ajuns la 46.000. Peste 300 de angajaţi ai Departamentului de Pompieri din Los Angeles intervin la faţa locului, iar la nivel statal sunt peste 2.000 de membri ai serviciilor de intervenţie.

Serviciul american de meteorologie a extins avertizarea de cod roşu în mare parte din regiunea Californiei de Sud până sâmbătă. Vântul puternic, de până la 129 de kilometri la oră, favorizează extinderea focului.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat timp de o săptămână nordul statului american California.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram