/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Legea privind combaterea propagandei ruse, votată! Deputații PSRM nu au votat-o, iar PCRM nici nu era prezentă în sală

missing
07 decembrie 2017, ora 14:16

După aproape trei ore de dezbateri în Parlament, 61 de deputați au votat în I și a II lectură proiectul, în timp ce PCRM a părăsit sala, iar socialiștii consideră această lege ca fiind o nouă provocare împotriva Federației Ruse și o tentativă agresivă asupra libertății de exprimare și a dreptului constituțional al cetățenilor de a primi informații.

Completările Codul audiovizualului prevăd noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

La fel, este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Totodată, sunt completări privind unele sancțiuni demotivante pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate.

Această inițiativă se referă strict la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram