ICS Draexlmaier Automotive va realiza în 2018 un proiect investițional în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice „Bălți” în valoare de circa 30 milioane euro. Cea de-a 4 fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei Dräxlmaier Group în Moldova, cu o suprafață de 20 mii m2, va fi construită până la finele lunii iunie 2018, iar din luna iulie va începe procesul de producere.

Potrivit planului de investiții, până la finele anului 2018 la noua fabrică vor fi angajate 1.500 de persoane.

Pe parcursul anului viitor compania germană va mai crea încă 2000 locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din municipiul Bălți, ridicând numărul acestora la 6.500.

Potrivit lui Marin Ciobanu, administratorul ZEL „Bălți”, în 2018, grație proiectelor investiționale aflate în curs de implementare, în ZEL „Bălți”, la cele 4.700 locuri de muncă existente, vor fi create altele 5500, iar volumul investițiilor noi va crește cu circa 150 milioane euro, ajungând la suma de 260 milioane euro.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!