/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Cum va arăta noua bancnotă modernizată cu valoarea nominală de cinci lei

08 decembrie 2017, ora 10:29

Modernizarea bancnotei prin completarea cu noi elemente de siguranță reprezintă o procedură utilizată de majoritatea băncilor centrale. Aceasta are drept scop diminuarea riscurilor de falsificare și contrafacere a monedei naționale.

Designul și mărimea bancnotei sunt identice celor emise anterior.

Astfel, pe firul de siguranță metalizat încorporat în hârtie apare textul „BNM”. În lumină ultravioletă firul metalizat are proprietăți de fluorescență de culoare albastră.

Fluorescența poate fi observată și pe zona neimprimată a aversului în care este amplasat un dreptunghi văzut verde în lumină ultravioletă. În interiorul dreptunghiului sunt prezentate sigla BNM și textul „BNM”.

Elementele de siguranță suplimentare conferă leului moldovenesc modernizat o calitate și, deci credibilitate mult mai înaltă.

Foto: bnm.md

Foto: bnm.md

Foto: bnm.md

Foto: bnm.md

Foto: bnm.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram