/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/LIVE VIDEO/ Mihail Saakașvili a fost reținut la Kiev. Fostul președinte georgian, plasat în arest

missing
08 decembrie 2017, ora 23:02

UPDATE 00:02. Serviciul de presă “RNS” a publicat fotografii de la locul reținerii.

UPDATE 23:52. Procurorul General al Ucrainei, Yuriy Lutsenko, a declarat că angajații poliției au identificat locul aflării lui Saakașvili – strada Otradnaya din Kiev. Fostul președinte al Georgiei a fost plasat într-un izolator.

UPDATE 23:42. Avocații lui Saakashvili au fost lăsați să intre în clădirea SBU, informează politiciana Olga Halabala. Politicianul însăși este percheziționat, după care i se va oferi ocazia să vorbească cu apărătorii săi.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Informația au fost confirmată de fostul procuror general adjunct al Ucrainei, David Sakvarelidze. „Ei l-au reținut pe Mikhail! Sunt dusi la Serviciul de Securitate al Ucrainei la Askoldov!”, scrie el.

Potrivit Procuraturii din Ucraina, Saakașvili este acuzat că ar fi complicele unei organizații criminale și că plănuia răsturnarea puterii.

Anton Gerashchenko, deputatul Radei de la Kiev, menționează că Saakașvili a fost reținut în strictă conformitate cu legea. „Acesta se ascundea într-un apartament din Kiev. Nimeni nu a fost rănit în timpul arestării. Instanța urmează să decidă, în termen de 72 de ore, măsura preventivă care va fi stabiliă pentru Saakashvili”, menționează acesta pe Twitter.

Știrea se actualizează.

Mihail Saakașvili este bănuit că a vrut să „preia puterea prin forță” în timpul recentelor manifestații de la Kiev împotriva corupției, a indicat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, care l-a acuzat pe Saakașvili că este finanțat de fostul președinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014 în urma manifestațiilor proeuropene de la Kiev.

Fostul președinte al Georgiei, opozant declarat al lui Poroșenko după ce acesta i-a retras cetățenia ucraineană, fusese reținut pentru scurt timp marți dimineață în urma unei percheziții la domiciliul său din Kiev, în cadrul unei anchete penale despre care Saakașvili susține că este o înscenare făcută la ordinul președintelui ucrainean. El a fost eliberat sub presiunea sutelor de susținători care au blocat furgoneta care îl transporta.

Georgia i-a cerut Ucrainei arestarea și extrădarea lui Saakașvili, acuzat de justiția de la Tbilisi pentru „abuz de putere”, acuzație despre care el afirmă că este motivată politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram