Numărul adepților Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) este mai mare decât cel al UE. Așa arată rezultatele sondajul sociologic „Anul 2017 – în opinia populației din Republica Moldova”, realizat de către Asociația Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

Astfel, întrebați ce ar vota dacă duminica viitoare dacă ar avea loc un referendum şi ar trebui de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică (Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan), 36% dintre respondenți au votat pentru Uniunea Europeană, 42% – pentru Uniunea Economică Eurasiatică.

În același timp, 4% – nu ar participa la vot, iar 18% dintre cetățeni n-au fost în stare să se exprime limpede pentru ce ar opta în cadrul unui eventual referendum.

Totodată, respondenții au menționat că, Republica Moldova are cele mai bune relații cu România – 76%, după care urmează relațiile cu Uniunea Europeană – 72%, cu SUA – 60%, cu Ucraina – 60%, și cu Federația Rusă – 58%.

Cercetările de teren, în cadrul sondajului „Anul 2017 – în opinia populației din Republica Moldova”, au fost efectuate în perioada 20 noiembrie – 2 decembrie 2017, pe un eșantion de 1181 respondenți din 79 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!