Mihail Saakaşvili, fost preşedinte al Georgiei şi fost guvernator al Regiunii Odesa a fost reţinut vineri seara de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), la trei zile după ce acesta a reuşit să evadeze din arest. Totodată, Saakașvili a anunțat din izolatorul de detenție temporară despre începerea grevei foamei pe o perioadă nedeterminată, scrie presa ucraineană.

„În cazul în care se va stabili arestarea acestui pe o perioadă de 60 de zile, politicianul va continua greva foamei. El a mai spus că a refuzat orice „hrănire forțată. Totodată, în timpul rețineri, sănătatea lui Saakașvili s-a agravat – acesta având tensiunea ridicată,””, a declarat noaptea avocatul său, Ruslan Chornolutsky, aflat la centrul de detenție al SBU.

„Saakașvili consideră că este persecutat din motive pur politice și susține că nu are nicio legătură cu procesele penale incriminate. De asemenea, pentru a-și proteja drepturile și libertatea, i-a cerut soției sale, Sandra Roelofs, să devină purtătorul său de cuvânt,” a mai adăugat avocatul fostului președinte georgian.

Reamintim că, Agenţii Poliţiei au descoperit locul unde se ascundea Saakaşvili şi l-au reţinut. Arestatul se află într-un centru de detenţie temporară”, se arată într-un mesaj postat de către Iuri Luţenko, procurorul general al Ucrainei.

Marţi, Saakaşvili a fost reţinut de Poliţia ucraineană, însă a fost evadat cu ajutorul susţinătorilor săi. Odată eliberat şi înconjurat de susţinători, Saakaşvili a făcut apel pentru organizarea unor proteste care să ducă la demiterea lui Petro Poroşenko din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Kievul l-a acuzat pe Mihai Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă, folosindu-se de protestele anti-corupţie.

Procurorul general Yuri Luţenko a susţinut că Biroul său deţine dovezi că Saakaşvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanţa protestele.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!