/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Mihail Saakaşvili, reținut vineri seara la Kiev. Politicianul a intrat în greva foamei

09 decembrie 2017, ora 09:47

„În cazul în care se va stabili arestarea acestui pe o perioadă de 60 de zile, politicianul va continua greva foamei. El a mai spus că a refuzat orice „hrănire forțată. Totodată, în timpul rețineri, sănătatea lui Saakașvili s-a agravat – acesta având tensiunea ridicată,””, a declarat noaptea avocatul său, Ruslan Chornolutsky, aflat la centrul de detenție al SBU.

„Saakașvili consideră că este persecutat din motive pur politice și susține că nu are nicio legătură cu procesele penale incriminate. De asemenea, pentru a-și proteja drepturile și libertatea, i-a cerut soției sale, Sandra Roelofs, să devină purtătorul său de cuvânt,” a mai adăugat avocatul fostului președinte georgian.

Reamintim că, Agenţii Poliţiei au descoperit locul unde se ascundea Saakaşvili şi l-au reţinut. Arestatul se află într-un centru de detenţie temporară”, se arată într-un mesaj postat de către Iuri Luţenko, procurorul general al Ucrainei.

Marţi, Saakaşvili a fost reţinut de Poliţia ucraineană, însă a fost evadat cu ajutorul susţinătorilor săi. Odată eliberat şi înconjurat de susţinători, Saakaşvili a făcut apel pentru organizarea unor proteste care să ducă la demiterea lui Petro Poroşenko din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Kievul l-a acuzat pe Mihai Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă, folosindu-se de protestele anti-corupţie.

Procurorul general Yuri Luţenko a susţinut că Biroul său deţine dovezi că Saakaşvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanţa protestele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram