/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Din primăvara 2018, obligatoriu toate străzile reconstruite din Chișinău vor fi adaptate pentru persoanele cu dizabilități

missing
10 decembrie 2017, ora 13:13

Împreună cu colegii mei am observat în 2016 că, în timpul reconstrucției bulevardului central din Chișinău, zonele rutiere și pietonale nu au fost adaptate pentru utilizatorii de scaune cu rotile, persoanele cu dizabilități vizuale și auditive, părinții cu copii mici sau cicliști”, povestește Vitalie Meșter, directorul ONG-ului.

Astfel, Meșter în numele ONG-ului a trimis autorităților de la Chișinău o cerere de îmbunătățire a accesibilității acestei zone a orașului. „Ei au fost de acord cu unele dintre propunerile noastre, însă celelalte propuneri au fost respinse, motivând costuri mari”, povestește Meșter, explicând că el nu a fost de acord cu decizia și a apelat la judecată, care a obligat autoritățile de la Chișinău să instaleze semnale sonore pentru semafoare și pavaje tactile.

Eforturile noastre au dus la crearea unui precedent pentru autoritățile Chișinăului. Începând cu primăvara anului 2018, va fi obligatoriu ca toate străzile reconstruite din oraș să fie adaptate pentru persoanele cu dizabilități. În acest fel, ne vom asigura ca orașul nostru să devină confortabil și accesibil pentru toți”, explică Meșter.

Menționăm că, la 10 decembrie este marcată Ziua internațională a drepturilor omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram