Începând cu primăvara anului 2018, va fi obligatoriu ca toate străzile reconstruite din Chișinău să fie adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Autoritățile au fost obligate prin judecată să facă acest lucru, la cererea Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, condus de Vitalie Meșter, informează UN Moldova.

Împreună cu colegii mei am observat în 2016 că, în timpul reconstrucției bulevardului central din Chișinău, zonele rutiere și pietonale nu au fost adaptate pentru utilizatorii de scaune cu rotile, persoanele cu dizabilități vizuale și auditive, părinții cu copii mici sau cicliști”, povestește Vitalie Meșter, directorul ONG-ului.

Astfel, Meșter în numele ONG-ului a trimis autorităților de la Chișinău o cerere de îmbunătățire a accesibilității acestei zone a orașului. „Ei au fost de acord cu unele dintre propunerile noastre, însă celelalte propuneri au fost respinse, motivând costuri mari”, povestește Meșter, explicând că el nu a fost de acord cu decizia și a apelat la judecată, care a obligat autoritățile de la Chișinău să instaleze semnale sonore pentru semafoare și pavaje tactile.

Eforturile noastre au dus la crearea unui precedent pentru autoritățile Chișinăului. Începând cu primăvara anului 2018, va fi obligatoriu ca toate străzile reconstruite din oraș să fie adaptate pentru persoanele cu dizabilități. În acest fel, ne vom asigura ca orașul nostru să devină confortabil și accesibil pentru toți”, explică Meșter.

Menționăm că, la 10 decembrie este marcată Ziua internațională a drepturilor omului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!