/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO. VIDEO/ Ucraina: Simpatizanții lui Saakașvili au organizat acțiuni de protest în Kiev

missing
10 decembrie 2017, ora 18:10

Potrivit strana.ua, participanții la miting susțin că au fost în jur 10-15 mii de oameni. Polițiștii spun aproximativ 2500. Jurnaliștii portalului afirmă că reținerea lui Saakashvili a devenit un catalizator puternic pentru protest. Niciodată înainte, susținătorii fostului guvernator din Odessa nu au adunat atât de mulți oameni.

În cadrul protestului aceștia au blocat pentru o perioadă de timp magazinul Roshen, care este amplasat în apropiere de izolatorul unde este deținut fostul președinte georgian.

Liderii protestatari a chemat simpatizații lui Saakashvili să vină la miting și luni la instanța din Pechersky, care urmează să decidă ce măsură restrictivă îi va aplica fostului guvernator al regiunii Odessa.

Amintim că, Mihail Saakaşvili a fost reţinut vineri seara de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), la trei zile după ce acesta a reuşit să evadeze din arest. Totodată, Saakașvili a anunțat din izolatorul de detenție temporară despre începerea grevei foamei pe o perioadă nedeterminată, scrie presa ucraineană.

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram