Duminică, 10 decembrie, la Kiev a avut loc un marș al simpatizanților lui Mihail Saakashvili. Aceștia din parcul Shevchenko au mers până în Piața Independenței, unde au desfășurat un miting cu participarea a câtorva mii de oameni.

Potrivit strana.ua, participanții la miting susțin că au fost în jur 10-15 mii de oameni. Polițiștii spun aproximativ 2500. Jurnaliștii portalului afirmă că reținerea lui Saakashvili a devenit un catalizator puternic pentru protest. Niciodată înainte, susținătorii fostului guvernator din Odessa nu au adunat atât de mulți oameni.

În cadrul protestului aceștia au blocat pentru o perioadă de timp magazinul Roshen, care este amplasat în apropiere de izolatorul unde este deținut fostul președinte georgian.

Liderii protestatari a chemat simpatizații lui Saakashvili să vină la miting și luni la instanța din Pechersky, care urmează să decidă ce măsură restrictivă îi va aplica fostului guvernator al regiunii Odessa.

Amintim că, Mihail Saakaşvili a fost reţinut vineri seara de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), la trei zile după ce acesta a reuşit să evadeze din arest. Totodată, Saakașvili a anunțat din izolatorul de detenție temporară despre începerea grevei foamei pe o perioadă nedeterminată, scrie presa ucraineană.

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Foto: strana.ua

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!