Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul din această dimineață din Județul Harghita, România. Acesta s-a produs pe Drumul Național 15, în raza orașului Borsec, și a implicat un microbuz din Republica Moldova ce se deplasa pe ruta Praga-Orhei. În urma accidentului au decedat două persoane, iar alte şapte au fost internate în spitalul din orașul Toplița.

Potrivit informațiilor comunicate Ambasadei Republicii Moldova la București de către autoritățile române în accidentului din Județul Harghita au fost răniți cinci cetățeni ai Republicii Moldova, aceștia sunt internați în spital și sunt în stare stabilă, iar alți doi au decedat. MAE IE și Ambasada Republicii Moldova la București iau legătura cu rudele persoanelor implicate în accident.

De asemenea, la indicația Prim-ministrului Pavel Filip a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. Ambasada Republicii Moldova la București este în contact permanent cu autoritățile române.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!