/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Primul președinte al Parlamentului a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central din capitală

missing
10 decembrie 2017, ora 18:36

Ceremonia funerară a început la Biserica ”Sfânta Teodora de la Sihla” cu un serviciu divin și slujba de pomenire. De aici, cortegiul funerar cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Moșanu s-a îndreptat spre Palatul Republicii, unde a avut loc mitingul de doliu.

”De astăzi, am devenit mai săraci, după pierderea unui mare intelectual și, în egală măsură, a unui om de stat care a iubit Republica Moldova”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă la mitingul de doliu.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a declarat că astăzi petrecem pe ultimul drum o personalitate și un mare patriot, care și-a consacrat întreaga viață și activitate Republicii Moldova.

Ulterior, cortegiul funerar a trecut simbolic prin fața clădirii Legislativului și s-a deplasat spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde fostul președinte al Uniunii Scriitorilor, academicianul Mihai Cimpoi a ținut un discurs. ”Alexandru Moșanu a fost un model de îmbinare a politicului cu morala. A fost un istoric de o modestie exemplară”, a spus Mihai Cimpoi.

La mitingul de doliu ținut la cimitir au vorbit mai mulți istorici și scriitori. ”Adio, frate drag și scump, Alexandru Moșanu! Ai fost un istoric care a făcut istorie”, a spus scriitorul Vladimir Beșleagă la mitingul de rămas bun.

Alexandru Moşanu a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Central din strada Armenească a capitalei.

Primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu s-a stins din viaţă în seara de 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 – 1998 şi a ocupat funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în perioada septembrie 1990 – februarie 1993. Alexandru Moșanu este deținătorul celei mai înalte distincții a Parlamentului, Medalia Democrației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram