Parlamentul informează că astăzi, 10 decembrie, între orele 10.00 și 13.00 va începe ceremonia funerară la Palatul Republicii, sala II pentru primului Președinte al Parlamentului. Apoi, între orele 12.00 și 13.00 va avea loc un miting In Memoriam.

Ulterior cortegiul funerar se va deplasa spre Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt și va trece simbolic prin fața clădirii Legislativului. La 13.30 va avea loc un miting la Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt. De aici cortegiul funerar se va deplasa spre cimitirul central Armenesc.

Primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu s-a stins din viaţă în seara de 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 şi 1998 şi a ocupat funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în perioada septembrie 1990 – februarie 1993.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!