/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un microbuz cu moldoveni s-a răsturnat în Harghita, România. Două persoane au decedat, iar alte 19 au fost rănite

10 decembrie 2017, ora 10:29

„E vorba despre un microbuz care se constituie ca și cursă regulată pe relația Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre șofer și 19 pasageri. Două persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu vârsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. (…) Din primele informații vorbim de neadaptarea vitezei la condițiile meteo și de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă”, a precizat Gheorghe Filip.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru AGERPRES, că echipajele pe care le coordonează au transportat cinci pacienți, din Republica Moldova, la Spitalul din Toplița, iar un echipaj de prim ajutor transportă o mamă, care prezintă excoriații, și pe copilul său, care este doar speriat, aceștia fiind din România. Cele cinci persoane prezintă politraumatisme și acuză dureri la nivelul capului, toracelui, brațelor.

De asemenea, Peter Szilard a mai spus că alte opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriații, au refuzat transportul la spital.

“În acest moment avem două persoane decedate și 15 pacienți răniți. Opt au refuzat transportul la spital. Șapte au fost transportați la spitalul din Toplița, șase cu leziuni și copilul fără leziuni”, a precizat Peter Szilard.

Prefectul județului Harghita, Adrian-Jean Andrei, a fost anunțat despre accident și a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru acordarea primului ajutor victimelor și transportarea lor la spital.

* ORA 08.09 Harghita: Doi morți și 18 răniți după ce un microbuz s-a răsturnat; s-a declanșat codul roșu de intervenție

Două persoane au decedat și alte 18 sunt rănite, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș, fiind declanșat codul roșu de intervenție, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu.

„E vorba de un microbuz cu 20 de persoane, răsturnat. Din primele date pe care le avem până în acest moment se pare că două persoane sunt decedate, un bărbat și o femeie, patru în stare gravă, 14 răniți ușor. S-a declanșat codul roșu de intervenție. Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță, cinci ambulanțe SMURD, două autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni și Toplița. În sprijin de la ISU Neamț avem două ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple și de la Miercurea Ciuc a plecat o autospecială de transport victime multiple, cu punctul medical avansat”, a declarat Alina Ciubotariu.

Potrivit sursei citate, inițial au reușit să iasă din microbuz nouă persoane, iar 11 au rămas în interior, iar în acest moment doar femeia decedată se mai află încarcerată.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Harghita, dr. Peter Szilard a declarat că au fost alertate stațiile din Borsec, Bilbor, Toplița și Gheorgheni, de unde au plecat ambulanțele cu mai multe echipaje. Acesta a precizat că în zonă ninge, iar echipajele circulă cu dificultate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat că, din datele preliminare, șoferul microbuzului a derapat, s-a lovit de un stâlp și vehiculul s-a răsturnat pe o parte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram