/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Are statut de învinuit în trei dosare. Bancherul Gorbunțov a fost audiat de procurorii de la Chișinău

missing
11 decembrie 2017, ora 19:01

„În gestiunea Procuraturii Anticorupție sunt trei cauze penale unde persoana numită de dvs. are statut de învinuit. Capetele de acuzare se referă la escrocherii, spălarea banilor și la delapidarea averii și bunurilor altei persoane”, a declarat Morari.

Procurorul a precizat că Gorbunțov a făcut declarații corespunzătoare, iar în prezent se întreprind toate măsurile „prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei”.

Morari nu a putut să ne dezvăluie locul aflării acestuia, însă a menționat că Gorbunțov are obligația de a se prezenta organului de urmărire penală la citație.

Menționăm că, Gherman Gorbunțov a revenit în Moldova acum câteva săptămâni. Acesta a fost audiat în calitate de victimă, în dosarul privind tentativa de asasinare a sa. În martie 2012, aflându-se la Londra, Gorbunțov a fost victima unui atac armat. Anterior killerul Vitalie Proca, care și-a asumat crima, a spus într-un interviu că Vlad Plahotniuc ar fi comandat omorul lui Gorbunțov. Bancherul este, însă, de altă părere. El spune că Renato Usatîi ar sta în spatele tentativei de asasinare. Atât Usatîi, cât și Plahotniuc au respins acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram