Gherman Gorbunțov este învinuit în trei dosare penale instrumentate de Procuratura Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Viorel Morari, șeful procuraturii Anticorupție.

„În gestiunea Procuraturii Anticorupție sunt trei cauze penale unde persoana numită de dvs. are statut de învinuit. Capetele de acuzare se referă la escrocherii, spălarea banilor și la delapidarea averii și bunurilor altei persoane”, a declarat Morari.

Procurorul a precizat că Gorbunțov a făcut declarații corespunzătoare, iar în prezent se întreprind toate măsurile „prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei”.

Morari nu a putut să ne dezvăluie locul aflării acestuia, însă a menționat că Gorbunțov are obligația de a se prezenta organului de urmărire penală la citație.

Menționăm că, Gherman Gorbunțov a revenit în Moldova acum câteva săptămâni. Acesta a fost audiat în calitate de victimă, în dosarul privind tentativa de asasinare a sa. În martie 2012, aflându-se la Londra, Gorbunțov a fost victima unui atac armat. Anterior killerul Vitalie Proca, care și-a asumat crima, a spus într-un interviu că Vlad Plahotniuc ar fi comandat omorul lui Gorbunțov. Bancherul este, însă, de altă părere. El spune că Renato Usatîi ar sta în spatele tentativei de asasinare. Atât Usatîi, cât și Plahotniuc au respins acuzațiile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!