Celebra piață „Alioșina” din strada Bogdan Voievod, sectorul Rîșcani, va fi închisă din 31 ianuarie 2018. Comercianții au fost anunțați de către administrația pieței că aceștia urmează să-și sisteze activitatea. Între timp, administrația capitalei nu a oferit nimic detalii la acest subiect. Cei aproximativ 100 de comercianții se opun lichidării pieței.

De menționat că, și Palatul de Cultură al Sindicatelor, din imediata apropiere a pieței, va fi demolat. Pe 24 noiembrie, actualul proprietar – Regata Imobiliare – a obținut acordul Primăriei. Clădirea a fost cumpărată la pachet cu fosta cafenea „Guguță”, deținută de compania Finpar Invest SRL – piesă de rezistență în imperiul imobiliar al oligarhului Vlad Plahotiuc, liderul Partidului Democrat (PD), scrie Rise Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, pe locul Platului Sindical și al pieței Alioșina va fi ridicat un hipermarket.

Cu mai multe detalii la subiect, revenim în buletinul de la ora 19.00 și 21.00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!