Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv inițiativei PDM de a modifica Constituția prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a RM este integrarea europeană, este constituțională. Astfel, Curtea Constituțională a decis:

1. Inițiativa de modificare și completare a Constituției provenind de la un grup de 36 de deputați este prezentată de subdreptul autorizat și în acest sens este conformă prevederilor articolului 141 al. 1 litera d din Constituție

2. Proiectul de lege privind modificarea și completarea Constituției nu încalcă limitele revizuirii impuse de dispozițiile art. 142 al. 2 din Constituție.

3. Proiectul de lege constituțional pentru modificarea și competarea Constituției R. Moldova poate fi adoptat după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei de modificare a Constituției

Prezentul aviz este definitiv și nu poate fi supus nici unei căi de atac

Amintim că, Vlad Plahotniuc, liderul PDM a declarat într-o conferință de presă în care a precizat că inițiativa dată vine ca „toată lumea să înțeleagă clar că – direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care un loc viitor sau de interesele altor persoane”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!