/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv. Parlamentul are undă verde la includerea Integrării Europene în Constituție

missing
11 decembrie 2017, ora 11:16

1. Inițiativa de modificare și completare a Constituției provenind de la un grup de 36 de deputați este prezentată de subdreptul autorizat și în acest sens este conformă prevederilor articolului 141 al. 1 litera d din Constituție

2. Proiectul de lege privind modificarea și completarea Constituției nu încalcă limitele revizuirii impuse de dispozițiile art. 142 al. 2 din Constituție.

3. Proiectul de lege constituțional pentru modificarea și competarea Constituției R. Moldova poate fi adoptat după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei de modificare a Constituției

Prezentul aviz este definitiv și nu poate fi supus nici unei căi de atac

Amintim că, Vlad Plahotniuc, liderul PDM a declarat într-o conferință de presă în care a precizat că inițiativa dată vine ca „toată lumea să înțeleagă clar că – direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care un loc viitor sau de interesele altor persoane”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram