Autoritățile au început pregătirile pentru primul Târg de Crăciun din imediata apropiere a Palatului Național. Lucrătorii deja au împodobit pomul de Crăciun cu luminițe, iar cum urmează să mai fie adăugate figurine. Aici urmează să fie amenajate căsuțe din lemn, de unde vor putea fi procurate suvenire, dulciuri și vin fiert cu aromă de scorţişoară.

Totodată vor fi amenajate și cele cinci zone speciale ale Târgului de Crăciun: de poveste, de gheață, zona aventurii, a tradițiilor și a colindelor.

De menționat că, începând cu ziua de luni, 11 decembrie 2017, ora 13:00, strada 31 august 1989 va fi închisă în perimetrul str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni – str. Aleksandr Pușkin.

Timp de o lună, până pe 15 ianuarie 2018, tronsonul va deveni pietonal, în timp ce transportul public care circula în zonă va avea un alt itinerar, iar traficul rutier va fi redirecționat pe străzile paralele.

Pentru a evita ambuteiajele, șoferii sunt îndemnați să respecte indicatoarele rutiere temporar amplasate în zonă, iar locuitorii capitalei sunt îndemnați să-și planifice din timp ieșirile. Mai multe informații despre noul traseu al transportului public găsiți pe pagina online a Primăriei Municipiului Chișinău.

În următoarea săptămână, strada 31 august 1989 urmează să fie decorată cu mii de luminițe, pentru ca organizatorii Târgului de Crăciun să creeze farmecul de poveste specific tradițiilor de iarnă, ca în marile oraşe europene.

Târgul va fi inaugurat pe 15 decembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!