Platforma DA cere autorităților municipale să denumească o stradă centrală din Chișinău în numele lui Alexandru Moșanu. Potrivit unui comunicat, aceștia propun redenumirea străzii Academiei, pe care și-a avut domiciliul regretatul savant și Om politic.

De asemenea, partidul vrea ca autoritățile centrale să înveșnicească numele lui Alexandru Moșanu, inclusiv prin conferirea numelui Domniei Sale unei instituții de învățământ.

„Plecarea Domniei Sale la cele eterne este un motiv de tristețe, dar și o reamintire a misiunii pe care trebuie s-o îndeplinim. Nu avem dreptul moral să abandonăm stindardul dus cu atâta demnitate de Alexandru Moșanu pe parcursul întregii sale vieți. Nu avem dreptul moral să lăsăm în umbra timpului unul dintre cele mai reprezentative nume din istoria contemporană a Republicii Moldova, unul dintre părinții fondatori ai acestui stat”, se arată în comunicatul Platformei DA.

Amintim că, duminică, 10 decembrie, Alexandru Moșanu, primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, a fost înmormântat în cimitirul central al Capitalei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!