Timp de 24 ore, pe teritoriul țării au fost comise 47 de accidente rutiere. Din numărul total de accidente rutiere înregistrate au fost calificate ca accidente rutiere grave şi uşoare, 18 accidente rutiere grave soldate cu decesul a 3 persoane şi traumatizarea altor 30, iar 29 accidente rutiere s-au soldat doar cu pagube materiale.

Încălcarea regulilor de circulație de către șoferi și îngreunarea traficului rutier din cauza condițiilor meteo a dus la provocarea accidentelor rutiere cu consecințe grave, astfel principalele cauze fiind:

– 9 accidente, în care au decedat 2 persoane şi 18 au fost traumatizate – viteză neadecvată vizibilității, condițiilor, situației rutiere;
– 6 accidente rutiere; 14 au fost traumatizate – ne echiparea unităților de transport cu anvelope conform sezonului (iarnă);
– 5 accidente rutiere, 1 decedat şi 7 traumatizați – neacordarea priorității altor vehicule;
– 4 accidente rutiere soldate cu traumatizarea a 4 persoane – neacordarea priorității pietonilor.

Pe lângă aceste încălcări, în perioada 8-10 decembrie, inspectorii de patrulare au acționat și la menținerea ordinii publice, fiind depistați:

– 477 de șoferi care au depășit limita de viteză admisă:
– 33 conducători auto în stare de ebrietate la volan;
– 235 de solicitări din partea șoferilor și cetățenilor.

În acest context, INP îndeamnă conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulație în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, o pătură, un termos cu ceai și bateria telefonului să fie încărcată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!