/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un tir cu aproximativ 200 de porci este blocat la vama Albița în zona liberă. Nu a fost lăsat să intre în R. Moldova

missing
11 decembrie 2017, ora 08:59

O tranzacţie comercială între un fermier din România şi un abator din Republica Moldova dă bătăi de cap autorităţilor din vama Albiţa. Un TIR cu aproximativ 200 de porci a plecat vineri seară de la Braşov către R. Moldova. TIR-ul trecut vama ieşind, practic, din Uniunea Europeană, însă nu a fost lăsat să intre în ţară de către vameşii moldoveni, pentru că şoferului îi lipsea un act.

Traian Petcu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterianre şi Pentru Siguranţa Alimentelor: „Guvernul Republicii Moldova au emis un ordin suplimentar care prevede o notificare suplimentară din partea exportatorului român către Republica Moldova. Această modificare nu a fost notificată Guvernului României.”

Întors din drum, TIR-ul cu porci nu a mai fost lăsat să treacă nici de vama românească. Este alertă de pestă porcină la graniţele ţării, iar legislaţia nu permite intrarea în ţară a cărnii de porc, fie ea în viu sau în vrac. După ce au stat ore bune în TIR, în frig, fără apă şi fără mâncare porcii au fost duşi într-un final într-unul dintre adăposturile vămii Albiţa.

Dr. Mary Pană, preşedinte ACEBOP: „Noi suntem stupefiaţi, am transmis mesajul către toate autorităţile competente. Efectiv, nu ştim ce să mai facem. Din punct de vedere juridic este o problemă, dar porcii sunt în zona liberă, deci nu au trecut pe teritoriul molovenesc.”

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor se vor deplasa la Chişinău pentru a afla cu exactitate care este actul care a împiedicat intrarea animalelor în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram