Unul din premianții concursului național Moldova Eco Energetică este Gheorghe Cimbir din Chișinău. Bărbatul a câștigat trofeul la categoria cel mai bun Proiect în Energia Solară Fotovoltaică şi Geotermală. El și-a construit o casă cu consum de energie „egal cu zero” și chiar livrează energie în rețea.

Casa domnului Cimbir este încălzită iarna de un sistem geotermal, care asigură și răcirea acesteia în sezonul estival. Energia electrică este obținută cu ajutorul panourilor fotovoltaice și a unei instalații eoliene, iar apa caldă menajeră cu ajutorul unui sistem de colectare solare cu tuburi vitate. Mai multe detalii în video.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!