/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Organizatorul exploziei de la New York este un tânăr de 27 de ani. Terminalul de autobuze a fost redeschis

missing
11 decembrie 2017, ora 15:26

Update 17:28 Poliția anunță că terminalul de autobuze unde a avut loc explozia a fost redeschis.

Update 16:49 Comisarul de poliție spune că suspectul reținut este Akayed Ullah, un tânăr de 27 de ani.

Update 16:46 Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a numit atacul de astăzi „încercare de atac terorist”.

Update 16:40 Guvernatorul Cuomo a numit dispozitivul folosit în atac „low-tech”.

Update 16:27 Departamentul de pompieri din New York anunță că sunt patru răniți.

Update 16:13 Zona din jurul exploziei a fost închisă. Autobuzele sunt redirecționate către alte locații în urma exploziei.

Update 15:58 – Poliția din New York roagă cetățenii să evite zona, în legătura cu explozia de la intersecția bulevardelor 42 și 8. Totodată, poliția scrie a fost reținut un suspect, care a fost rănit. Informațiile sunt preliminare.

Update 15:51 – Un om al legii a declarat pentru Associated Press că un bărbat avea o bombă legată de el, atunci când a intrat pe platforma autogării.

Explozia s-a produs în jurul orei 7.30 dimineața. Persoana a fost arestată și are leziuni care nu dăunează vieții. O altă persoană de pe platformă a suferit leziuni, care nu-i pun viața în pericol

Oficialul a vorbit cu The Associated Press cu condiția anonimatului, deoarece nu au fost autorizați să vorbească în mod public despre incident.

Update 15:45. Francisco Ramirez a spus că a auzit două explozii când ieșea dintr-un autobuz în jurul orei 7:45 (ora locală). A auzit ambele explozii distinct, chiar dacă purta căști. „Din ceea ce am văzut, suna ca și cum ar veni de la metrou, dar eu doar ghicesc”, a spus el pentru CNN. „Erau două explozii distincte, la câteva secunde una după alta. În timp ce mă îndreptam spre exterior, am văzut polițiști, erau la fiecare intrare”.

Potrivit New York Post, o persoană a fost reținută după ce un dispozitiv artizanal, care îi aparținea, a detonat parțial în interiorul unui tunel.

La fața locului s-au deplasat poliția și pompierii, de asemenea, a fost detașată și o echipă de geniști.

Port-Atoriti este cea mai mare stație de autobuz din țară. În timpul săptămânii prin aceasta trece aproximativ 230 mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram