Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a fost adus la tribunalul în dimineața zilei de luni, 11 decembrie, unde judecătorii trebuie să se pronunțe. Potrivit newsone.ua, procurorii vor cere arest la domiciliul pentru Saakașvili, iar avocații eliberarea acestuia. El este suspectat că a ajutat organizațiile criminale în „cazul Kurchenko".

Ședința de judecată trebuia să se înceapă la ora 12, însă judecătorii au luat o pauză permițând astfel jurnaliștilor să discute cu acuzatul.

În sala de judecată a fost permis accesul doar presei, simpatizanților lui Saakașvili interzicându-le accesul.

În același timp în fața tribunalului s-au adunat peste o sută de oameni care au încercat să intre în sala de judecată, însă polițiștii nu le-au permis. Simpatizații fostului președinte georgian protestează sub ușa tribunalului și au eliberat câteva găini, presa ucraineană se întreabă dacă acest lucru este o aluzie la Kurcenko.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!