Troleibuzele din Capitală au rămas fără anvelope de iarnă. Așa susține primarul interimar Silvia Radu. Potrivit ei, șefii Regiei Transport Electric au așteptat să vină iarna ca să ceară bani pentru anvelope. De cealaltă parte șeful Regiei Transport Electric susține că, de fapt, nu există nici o problemă cu anvelopele de iarnă.

„Vă rog domnule Butucel, să-mi raportați când o să fie cumpărate aceste roți. Patru milioane de lei care pot fi luate din orice bancă fără consiliu”, a spus Silvia Radu.

„În ultimul moment ne-a anunțat că nu dispune de surse. Toate finanțările care au fost necesare din buget noi le-am furnizat în adresa RTEC”, a susținut Vitalie Butucel, șef interimar Direcția Transport.

De cealaltă parte, șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, spune că troleibuzele au anvelope: „Toate au anvelope. Noi ne ocupăm cu această întrebare și cred că, în timpul cel mai apropiat, întrebarea va fi rezolvată”.

Prin surprindere a fost luata și direcția locativ-comunală, care trebuia să pregătească trotuarele pentru pietoni. Din cauza ghețușului, în ultimele două zile, 30 de persoane au suferit traumatisme.

„Am fost în țările baltice… În 5 ore acolo era deja împrăștiat nisip, dar la noi într-o zi și nu fac nimic. Cu frică merg, ca să nu-mi rup piciorul”.

„Cu natura nu te pui. Nu trebuie neapărat să împrăștii nisip, pentru că mai apoi se face noroi”.

„Nu este gram de nisip. Au presărat nisip cu lingura de ceai. Un kilometru am mers pe gheață”.

„Mergem, dar dacă cazi jos, te ridici și înainte”.

Șefii de la primărie au o explicație și pentru faptul că gheața de pe trotuare nu s-a topit nici după prelucrarea cu soluție specială: lichidul care trebuia să o topească nu și-a făcut efectul:

„Nouă tot nu ne-a plăcut cum s-a lucrat. Nu și-a făcut efectul”, spune Petru Gontea, șeful Direcției Locativ-Comunale.

În ceea ce privește împrăștierea nisipului cu sare, funcționarii spun că nu dispun nici de suficiente autospeciale, dar nici să murdărească străzile nu ar vrea.

„Tehnica dată nu o să ne permită să acoperim tot orașul. Ne-am gândit că e prea devreme să-l împrăștiem, că murdărim orașul”, a menționat Petru Gontea.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!