Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova, care a aprobat inițiativa PDM de a include în Constituție articolul privind integrarea europeană.

„Suntem convinși că orice modificare a Constituției țării poate fi făcută doar de către popor printr-un referendum. Regimul de la guvernare, condus de PDM, care cunoaște dorința poporului, în mod intenționat nu dorește organizarea votării și a dezbaterilor publice”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Socialiștii susțin că în sondaje, vectoru european este susținut de minoritatea populației țării: „Aceasta a devenit dovada discreditării cursului spre integrare europeană, proclamat timp de 8 ani de autoritățile „pro-europene”, pe fondalul furtului miliardului, sărăcirii populației și plecării din țară a 113 persoane în fiecare zi. Propaganda despre “viitorul luminos european” a fost doar un paravan pentru fărădelegile comise de regimul de la guvernare”.

PSRM susține că CC a devenit în ultimul timp o marionetă a Partidului Democrat și că încalcă repetat Constituția țării. În acest sens, socialiștii îndeamnă majoritatea parlamentară „să nu se teamă de voința poporului și să abordeze problema vectorului geopolitic obligatoriu al țării în cadrul unui referendum național”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!