/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Autoritățile ruse au blocat site-urile organizațiilor străine active în Rusia, desemnate drept „indezirabile”

12 decembrie 2017, ora 15:13

O lege semnată în 2015 de Vladimir Putin permite desemnarea organizațiilor străine ce activează în Rusia drept „indezirabile”. Ulterior, acestea pot fi interzise, fie că este vorba de ONG-uri, fundații sau întreprinderi.

La cererea Parchetului General, pe lista organizațiilor sunt blocate pe teritoriul rus site-urile a 11 organizații ce corespund în prezent acestei clasificări. Printre aceste organizații se numără structuri britanice având legături cu Open Russia, precum și Institute of Modern Russia, afiliată Open Russia și prezidată de fiul opozantului, Pavel, dar și fundația Open Society finanțată de George Soros.

Lansată în septembrie 2014 de către Mihail Hodorkovski, mișcarea Open Russia vizează unirea forțelor proeuropene în Rusia, în vederea constituirii unei opoziții comune împotriva președintelui Vladimir Putin.

Odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, în martie 2018, fostul oligarh și-a exprimat susținerea atât pentru opozantul Aleksei Navalnîi, care nu va putea candida din cauza trecutului său judiciar, cât și pentru jurnalista Ksenia Sobciak.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram