În comuna Zgurița, raionul Drochia a fost inaugurată o nouă locuință protejată. Astfel, 6 beneficiari ai Internatului Psihoneurologic din Bădiceni care până în prezent au trăit în internat, vor avea casa lor, vor fi parte a societății, vor avea acces la aceleași servicii în comunitate ca toți ceilalți.

Locatarii vor beneficia de suportul a doi asistenți sociali care îi vor ajuta să obţină cât mai multă independenţă şi să-şi dezvolte abilități și propriul potențial cât mai rapid. Echipa de suport va implica locatarii casei în activităţi de menaj, vocaţionale, recreative, în stabilirea unor relaţii sociale – pentru a le facilita incluziunea în comunitate.

Beneficiarii au fost selectați în dependență de dorinţa şi acordul de a fi plasați în comunitate, posesia unor abilităţi elementare de independenţă, capacitatea acestora de a efectua activităţi minime de autoîngrijire, de a învăța și de a depune efort pentru integrarea în comunitate.

Menționăm că, anterior, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a mai deschis două case comunitare în s. Zgurița, raionul Drochia, pentru 12 persoane cu dizabilități, dezinstituționalizate de la Internatul psihoneurologic din Bădiceni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!