Președintele este profund îngrijorat de „tentativele de divizare a societății moldovenești, dar și de faptul că se încalcă flagrant Constituția”. După ce Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege care prevede redenumirea limbii de stat în Constituție din moldovenească în română, Igor Dodon a publicat un mesaj în care susține că acest pas este o dovadă că regimul de la putere face tot posibilul pentru a dezbina societatea pe criterii false.

„Fac apel şi pe această cale la raţiune şi avertizez despre gravele consecinţe pe care le poate avea un astfel de comportament iresponsabil, ca şi cel de care a dat dovadă astăzi Guvernul. În chestiuni atât de importante trebuie să decidă poporul, prin referendum, dar nu reprezentanţii unei puteri care nu are nici o legitimitate. Sper că deputaţii, acei care vor lua decizia finală pe marginea respectivului proiect, vor conştientiza gravitatea problemei şi vor respinge respectivul proiect. Dar dacă totuşi se va merge mai departe, în calitatea mea de Preşedinte, voi face tot posibilul pentru ca interesele majorităţii cetăţenilor să fie respectate şi acest proiect să nu ajungă lege”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a mai menționat că pentru apărarea limbii, istoriei, identității și tradițiilor moldovenești, poporul va fi gata să iasă masiv în stradă împreună cu președintele.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!