Ilan Sor va fi audiat cu ușile închise. Așa a decis judecătoarea după ce avocații primarului de Orhei au cerut ca presa să fie dată afară. Tot astăzi, magistrată i-a prelungit arestul lui Chiril Lucinschi cu încă 30 de zile. Avocații ex-deputatului nu au fost de acord și au cerut înlocuirea judecătorului. Cererea a fost însă respinsă.

Șor a venit la judecătorie fiind înconjurat de paza de corp. El a refuzat să vorbească cu presa și a spus că va vorbi după ședință.

Ulterior avocații primarului de Orhei au cerut judecătoarei să interzică presei să asiste la audierea lui. Magistrata a acceptat. Asta deși până astăzi toate ședințele au fost publice. Iar după ce a părăsit sala de ședințe, Șor a refuzat să răspundă la întrebări și a fugit în timp ce jurnaliștii vorbeau cu avocații.

„Se interzice accesul presei și a publicului în sala de judecată pe parcursul unei părți de proces care va avea lor în ședință închisă în partea care va avea loc audierea lui Ilan Șor”.

„De ce ați solicitat ședință închisă ? Avocații vor vorbi. Dar dumneavoastră puteți vorbi? Desigur că pot, dar vor răspunde avocații. De unde au provenit banii pe care i-ați transferat pe conturile companiei ? Nu. Dumneavoastră ați dat o întrebare noi vă vom răspunde”, a spus Ilan Șor.

„Ilan Șor este învinuit în alt dosar penal care în viziunea noastră are legătură cu prezenta cauză. Prin urmare noi credem că pentru a proteja drepturile clientului nostru, noi am fost în drept să cerem asta”, a menționat Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor.

Atât în privința arestului cât și în interzicerea presei în sală, avocații lui Chiril Lucinschi spun că ambele decizii sunt ilegale.

„Acuzarea consideră că la moment riscurile eschivării inculpatului din instanța de judecată și-au păstrat actualitatea”, a adăugat procurorul Eugen Rurac.

„Procurorii spun ca el să nu influențeze pe Domnul Șor. El să vreie, nu poate. 03:16-03:25 Șor are vreo 6 paznici primprejurul lui, așa că nu numai Lucinschi,dar și altcineva dacă ar vrea să se apropie de dânsul”, susține Gheorghe Ulianovschi, avocatul lui Chiril Lucinschi.

„Eu consider că prin aceasta instanța de judecată, încă o dată a dat dovadă de imparțialitate”, a declarat Corina Stratan, avocatul lui Chiril Lucinschi.

Avocații lui Chiril Lucinschi au spus că neapărat vor ataca mandatul de arestare la Curtea de Apel. Chiril Lucinschi a fost reținut la 25 mai. Fostul deputat este acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. Lucinschi se declară nevinovat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!