În această dimineață la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” a avut loc serviciul divin și slujba de pomenire a maestrului Vladimir Curbet, Artist al Poporului.

Conducătorul ansamblului de dansuri „Joc” este petrecut astăzi pe ultimul drum. Corpul neînsuflețit al maestrului va fi expus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde toată lumea poate veni să-și ia rămas bun. Ceremonia funerară va avea loc până la ora 13.00.

Vladimir Curbet, conducător al ansamblului de dansuri „JOC” și un neobosit valorificător al dansului şi muzicii populare, s-a stins din viață pe 8 decembrie. Moartea sa vine doar la trei zile de ziua de naștere, sărbătorită de maestru pe 5 decembrie.

Maestrul Curbet avea 87 de ani. Acesta a primit anterior titlurile de Artist al Poporului din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat, Cavaler al Ordinului Republicii Moldova.

Vladimir Curbet este maestru de balet. S-a născut la 5 decembrie 1930 în satul Susleni, Orhei. Artist al poporului din URSS din 1981. A absolvit şcoala de muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău în 1966. Vladimir Curbet a fost educat într-o ambianţă favorabilă dezvoltării ascendente a vocaţiei artistice, căci tatăl său, Cosma Curbet, a fost trompetist şi conducător al unui taraf de lăutari. De mic copil Vladimir Curbet a trecut cu succes şcoala cîntecului şi dansului popular. În anii 1949-1953 a fost conducător artistic al formaţiei de dansatori amatori de la Casa raională de cultură Susleni, în 1953-1957 a condus colectivul de dansuri populare din s.Caragaş, Slobozia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!