/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Maestrul Vladimir Curbet este petrecut pe ultimul drum. Rudele și prietenii au venit să-și ia rămas bun

missing
13 decembrie 2017, ora 10:06

Conducătorul ansamblului de dansuri „Joc” este petrecut astăzi pe ultimul drum. Corpul neînsuflețit al maestrului va fi expus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde toată lumea poate veni să-și ia rămas bun. Ceremonia funerară va avea loc până la ora 13.00.

Vladimir Curbet, conducător al ansamblului de dansuri „JOC” și un neobosit valorificător al dansului şi muzicii populare, s-a stins din viață pe 8 decembrie. Moartea sa vine doar la trei zile de ziua de naștere, sărbătorită de maestru pe 5 decembrie.

Maestrul Curbet avea 87 de ani. Acesta a primit anterior titlurile de Artist al Poporului din Republica Moldova, Laureat al Premiului de Stat, Cavaler al Ordinului Republicii Moldova.

Vladimir Curbet este maestru de balet. S-a născut la 5 decembrie 1930 în satul Susleni, Orhei. Artist al poporului din URSS din 1981. A absolvit şcoala de muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău în 1966. Vladimir Curbet a fost educat într-o ambianţă favorabilă dezvoltării ascendente a vocaţiei artistice, căci tatăl său, Cosma Curbet, a fost trompetist şi conducător al unui taraf de lăutari. De mic copil Vladimir Curbet a trecut cu succes şcoala cîntecului şi dansului popular. În anii 1949-1953 a fost conducător artistic al formaţiei de dansatori amatori de la Casa raională de cultură Susleni, în 1953-1957 a condus colectivul de dansuri populare din s.Caragaş, Slobozia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram