Guvernul a aprobat repartizarea din bugetul de stat pentru anul curent, 5606,3 mii de lei pentru implementarea Strategiei de reformă a administrației publice. Banii vor fi folosiți pentru a acoperi cheltuielile de concediere a funcționarilor publici ca urmare a reorganizării autorităților de stat.

În nota informativă a proiectului se arată că, banii repartizați vor fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca prestaţii sociale ale angajatorilor (indemnizaţii la încetarea acţiunii contractului de muncă), precum şi pentru compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite pentru angajaţii cu care au fost încheiate raporturile de serviciu, survenite în urma procesului de reorganizare.

Mărimea mijloacellor financiare s-a decis în baza propunerilor venite de la autorităţi, ţinînd cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanţiile sociale corespunzătoare.

Câteva instituții nu au comunicat despre necesitatea compensării în anul curent a cheltuielilor legate de disponibilizarea angajaţilor. Acestea sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!