Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt personalitățile politice în care moldovenii au cea mai mare încredere. Cel puțin așa arată datele Barometrului Opiniei Publice, care a fost prezentat public astăzi.

În urma realizării sondajului s-a constatat că majoritatea respondenților au declarat că nu au încredere în nimeni – 49.5%. În președinte au încredere 19.8%, în Maia Sandu – 8.3%, iar în Andrei Năstase – 2.5%.

Ceilalți politicieni se bucură de mai puțină încredere din partea cetățenilor, iar primii trei lideri sunt urmați de Vladimir Voronin, Ilan Șor, Pavel Filip, Vladimir Plahotniuc și Renato Usatîi.

Atunci când respondenților le-a fost oferită o listă de politicieni, topul încrederii a suferit mici modificări. Astfel, pe prima poziție s-a poziționat din nou Igor Dodon, urmat de Maia Sandu, iar pe cel de-al treilea loc s-a poziționa Zinaida Grecianîi.

Sondajul a fost realizat în luna 18 noiembrie – 5 decembrie pe un eșantion de 1113 persoane, la comanda Institutului de Politici Publice și are o marjă de eroare de 2,8%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!