Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanțe familiei preotului din satul Copăceni care a decedat miercuri seara, alături de soția sa, într-un accident rutier la intrarea în localitatea Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei.

„Cu adâncă întristare și nespusă durere am aflat de trecerea, prematură, la Domnul, a Preotului Valeriu Dubenco și a presbiterei sale Iraida, din Parohia Copăceni, Protopopiatul Sângerei, în urma unui accident cu consecințe fatale. (…) Părintele Valeriu Dubenco, parohul bisericii „Sfânta Treime” din satul Copăceni, raionul Sîngerei a fost un vrednic preot, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în treapta de preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit”, se menționează într-un mesaj remis de către Mitropolie.

Reamintim că, tragedia a avut loc miercuri seara în jurul orei 17:20. Un automobil de model Audi 100 s-a ciocnit violent într-un Opel Vectra.

La volanul automobilului Audi se afla un tânăr de 25 de ani, care se face vinovat de producerea accidentului. Acesta ar fi pierdut controlul asupra volanului și s-a ciocnit frontal cu automobilul în care se afla preotul în vârstă de 60 ani și soția acestuia în vârstă de 54 de ani, care se deplasau regulamentar din direcţia mun. Bălţi spre mun. Chişinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!