/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ RISE: 137 de milioane de lei din „Miliardul dispărut”, folosiți pentru procurarea sediului central ASITO

missing
14 decembrie 2017, ora 10:36

În schimb fosta clădire ASITO și-a schimbat proprietarii de câteva ori și, într-un final, a ajuns pe mâna omului de afaceri Vladimir Russu. Tranzacția a coincis cu vinderea unei vile pe care același Russu a cedat-o unui offshore cipriot, reprezentat prin procură de Iurie Luncașu – un personaj din anturajul lui Plahotniuc.

Creditele au fost scoase din bancă atunci când „operațiunea furtul miliardului” din BEM, Banca Socială și Unibank se apropia de apogeu. Procurorii Anticorupție susțin că banii au fost scoși din bancă în urma unei înțelegeri dintre bancherul Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Întreaga investigație poate fi citită pe site-ul RISE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram