/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Lucrări pe ultima sută de metri! Trecătorii percep Târgul de Crăciun ca pe un târg pentru guvernanți, nu pentru oamenii simpli

missing
14 decembrie 2017, ora 20:27

Caruselul, adus de la Kiev, a fost instalat, unele căsuțe sunt deja amenajate, bradul este împodobit, scena – pregătită. Muncitorii spun că lucrează de dimineață până noaptea târziu pentru a reuși toate lucrările.

„Nu avem de ales. Trebuie să reușim să facem tot. Până nu terminăm, nu ne oprim”.

„Merge ultima sută de metri, deja e ultima zi. Cred că vom sta până târziu pentru a scoate totul în capăt. Eu fac detalii pentru chioșcurile care se fac”.

„Ne străduim să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca sărbătoarea de Anul Nou să reușească, pentru ca totul să încheie la timp. Cred că oamenii ne vor ierta și ne vor înțelege… Facem tot ce este posibil. Dormim foarte puțin. Ne-a rămas să punem la punct ultimele detalii, pentru ca totul să fie sigur”.

Responsabilii promit că până mâine va fi gata și patinoarul. Singura lor temere e că gheața s-ar putea să nu fie gata. Ei toarnă apă în patinoar de 15 ori pe zi. După stropire, așteaptă ca apa să înghețe – apoi toarnă din nou. De jur împrejur au fost montate niște țevi care răcesc și îngheață apa.

Unii trecători spun că simt magia sărbătorilor de iarnă. Alții percep, Târgul de Crăciun, de pe Str. 31 august, ca pe un târg pentru guvernanți, nu pentru oamenii simpli.

„Foarte frumos. Parcă se simte magia sărbătorilor. Atmosfera este binevoitoare”.

„Foarte impresionantă! E echivalentă cu magia Crăciunului de iarnă. Pentru prima dată văd frumusețea aceasta”.

„Nu, colibă pe picioare de găină. Eu vreau să fie acolo unde a fost pentru oameni, nu pentru Parlament, nu pentru cei care au furat miliardul”.

Pomul de Crăciun a fost dăruit de România, are 20 de metri și este împodobit cu 40 de mii de beculețe și 350 de figurine. Este pentru primă dată când Guvernul își organizează propriul târg de Crăciun. Până acum, acesta era organizat de Primăria Chișinău.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram