Lucrările de amenajare a târgului de Crăciun sunt pe ultima sută de metri. Căsuțele din lemn, pomul de Crăciun și patinoarul sunt aproape gata. Lucrătorii spun că până mâine dimineață totul va fi definitivat.

Caruselul, adus de la Kiev, a fost instalat, unele căsuțe sunt deja amenajate, bradul este împodobit, scena – pregătită. Muncitorii spun că lucrează de dimineață până noaptea târziu pentru a reuși toate lucrările.

„Nu avem de ales. Trebuie să reușim să facem tot. Până nu terminăm, nu ne oprim”.

„Merge ultima sută de metri, deja e ultima zi. Cred că vom sta până târziu pentru a scoate totul în capăt. Eu fac detalii pentru chioșcurile care se fac”.

„Ne străduim să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca sărbătoarea de Anul Nou să reușească, pentru ca totul să încheie la timp. Cred că oamenii ne vor ierta și ne vor înțelege… Facem tot ce este posibil. Dormim foarte puțin. Ne-a rămas să punem la punct ultimele detalii, pentru ca totul să fie sigur”.

Responsabilii promit că până mâine va fi gata și patinoarul. Singura lor temere e că gheața s-ar putea să nu fie gata. Ei toarnă apă în patinoar de 15 ori pe zi. După stropire, așteaptă ca apa să înghețe – apoi toarnă din nou. De jur împrejur au fost montate niște țevi care răcesc și îngheață apa.

Unii trecători spun că simt magia sărbătorilor de iarnă. Alții percep, Târgul de Crăciun, de pe Str. 31 august, ca pe un târg pentru guvernanți, nu pentru oamenii simpli.

„Foarte frumos. Parcă se simte magia sărbătorilor. Atmosfera este binevoitoare”.

„Foarte impresionantă! E echivalentă cu magia Crăciunului de iarnă. Pentru prima dată văd frumusețea aceasta”.

„Nu, colibă pe picioare de găină. Eu vreau să fie acolo unde a fost pentru oameni, nu pentru Parlament, nu pentru cei care au furat miliardul”.

Pomul de Crăciun a fost dăruit de România, are 20 de metri și este împodobit cu 40 de mii de beculețe și 350 de figurine. Este pentru primă dată când Guvernul își organizează propriul târg de Crăciun. Până acum, acesta era organizat de Primăria Chișinău.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Tudor Bigu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!