Prima ședință parlamentară a noii deputate Aliona Babiuc a început cu o replică dură din partea comuniștilor, care au ținut să menționeze că fracțiunea PCRM va fi constituită din șase membri, iar printre aceștia nu se regăsește și Babiuc.

„Luând în considerare Hotărârea Comitetului Executiv Politic al PCRM, cu privire la excluderea Alionei Babiuc din rândurile partidului, fracțiunea parlamentară a PCRM este constituită din șase membri”, a menționa Ina Șupac.

„Nu voi comenta decizia Comitetului Central, deși este greu să îl numesc Comitet Central după plecarea din partid a mai multor politicieni. Îmi este greu să comentez acțiunile deputaților comuniști care au rămas. Ați distrus partidul. Am primit mandatul din partea poporului. Le promit că voi lucra în interesul țării și a poporului”, a spus Aliona Babiuc.

Alionei Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din 2014, însă în 2015 a fost exclusă din rândurile PCRM. Comuniștii au emis anterior un comunicat de presă în care se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii PCRM.

Pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rândurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!