/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Ce mesaj a lăsat Dorin Chirtoacă în Cartea de Condoleanțe a Regelui Mihai I

missing
15 decembrie 2017, ora 10:24

„Iar pe Majestatea Sa îl rugăm să ne ierte pe noi, românii, pentru faptul ca nu i-am făcut dreptate în timpul vieții, nefiind restaurata Monarhia și nefiindu-i întors, de când a fost posibil, din 1989 și până astăzi, titlul de Șef al Statului Român, luat abuziv și ilegal de către s independența României în 1877, Marea Unire în 1918 ș.a. României îi va părea rău pentru faptul că nu a redevenit Monarhie constituțională și nu l-a restabilit pe Rege în fruntea statului.comuniști și URSS în 1947, după ce Regele Mihai a făcut dreptate României recuperând Ardealul în 1944, la fel ca și întreaga Familie Regală pornind de la Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria care au adus independența României în 1877,Marea Unire în 1918 ș.a. României îi va părea rău pentru faptul că nu a redevenit Monarhie constituțională și nu l-a restabilit pe Rege în fruntea statului”, a scris pe Facebook Dorin Chirtoacă.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, după scurta ceremonie religioasă și militară din Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram