Casa Vechiului și Casa Ioniţă Iamandy-Dolgoruky” din cadrul complexului muzeal turistic „Conacul-parc Manuc-Bey” din or. Hînceşti au fost restaurate și reconstruite. Suma lucrărilor recepționate este de circa 12 milioane lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

În Casa Vechilului urmează a fi amenajat un mini-hotel cu locuri de cazare, iar în casa Ioniţă Iamandy va fi amenajat un muzeu.

Casele au fost restaurante în cadrul proiectului regional „Deschiderea traseului turistic (Vama Veche Lăpuşna). Proiect care are drept scop reabilitarea Casei contesei Dolgorukii, includerea Complexului muzeistico-turistic Conacul-Parc „Manuc-Bey” din or. Hîncești, Cetății geto-dacice din satul Stolniceni și Mănăstirii Hîncu în circuitul turistic al RM. Totodată, autoritățile publice din raionul Hîncești urmăresc intensificarea contactelor între specialiștii în domeniul patrimoniului cultural din țară, creșterea gradului de promovare și eficientizare a turismului pentru creșterea interesului turiștilor în vederea cunoașterii istoriei și culturii acestor ținuturi.

Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 23,5 mln lei bani solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!