Replici în Parlament între Alina Zotea și Marian Lupu. Partidul liberal a propus din nou declararea anului 2018 -Anul Unirii, însă propunerea nu a fost susținută. Totuși, în argumentarea propunerii sale Alina Zotea, deputat din fracțiunea PL a propus și crearea unei comisii speciale, din care sunt excluse partidele de stânga - PCRM și PSRM. În replică, Marian Lupu i-a spus că nici un partid nu are drept să indice unei fracțiuni să intre în componența unei comisii sau nu.

Alina Zotea, deputat PL: „ Fracțiunea Pl va propune la fiecare ședință includerea acestui proiect până când această hotărâre va fi susținută. Deci fracțiunea PL propune adoptarea prezentei hotărâri prin care anul 2018 să fie declarat Anul Unirii. Suntem convinși că prin aceasta vom contribui la perpetuarea idealului sfânt al înaintașilor noștri și vom demonstra că împărțim cu România aceeași identitate, limbă și valori. De aceea propune și crearea unei comisii speciale pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate centenarului Marii Uniri, iar din această comisie să fie reprezentanți fracțiunilor parlamentare următoare: fracțiunea PL, Fracțiunea PDM, Fracțiunea PLDM și grupul popular european”.

În replică Marian Lupu, deputat democrat a declarat: „Fiecare fracțiune este în drept să-și promoveze ideile, proiectele. Dar vin cu rugăminte nici o fracțiune în această sală nu este în drept să indice sau să decidă pentru altă fracțiune să intre sau nu în componență, pe mine nu mă interesează ce gândiți, aceasta este dreptul fracțiunii, pe care motiv mă car să propuneți în fiecare zi această idee, remarc partea a doua a remarcii rog să omiteți, fiindcă dacă nu o să opriți acest lucru o să începem noi singuri să vă indicăm unde trebuie să fie PL-ul”.

Propunerea nu a fost susținută.

Amintim că, în ședința din 7 decembrie 2017, liderul Partidului Liberalilor a propus în Parlament ca anul 2018 să fie declarat Anul Unirii în Republica Moldova. Propunerea a provocat mai multe reacții din partea socialiștilor și comuniștilor, ca într-un final aceasta să nu fie susținută de majoritatea deputaților.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!