Mii de oameni au mers, în ultimele trei zile, la Palatul Regal din Bucureşti pentru a se închina la catafalcul Regelui Mihai. În cursul nopţii de joi spre vineri, rândul format din oamenii care au mers să îi aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale era impresionant, scrie Mediafax.

Având în vedere fluxul mare de oameni din ultimele zile, Familia Regală a decis ca cei care au dorit să îşi ia rămas bun de la Regele Mihai să aibă acces toată noaptea în Palatul Regal, deşi iniţial programul era până la ora 22.00.

Mai multe persoane publice au mers, joi, la Palatul Regal pentru a-şi aduce omagiile Regelui Mihai. Între aceştia s-a numarat şi fostul principe Nicolae care a stat de vorba cu oamenii din mulţime. Nicolae a refuzat să facă declaraţii presei.

„Sunt alături de ţară şi popor, cum a fost bunicul meu întotdeauna”, i-a spus Nicolae unui bărbat.

Oameni simpli au ales să străbată chiar şi câteva sute de kilometri pentru a-şi lua rămas-bun de la Regele Mihai. Ei au venit din Botoşani, Timişoara sau Alba Iulia.

Prinţul de Wales şi regele Juan Carlos I al Spaniei sosesc vineri la Bucureşti, pentru funeralii

Mai mulţi reprezentanţi ai Familiilor Regale din Europa şi alte ţări ajung, vineri, în Bucureşti, pentru funeraliile regelui Mihai. Printre aceştia se numără prinţul de Wales, regele Juan Carlos I al Spaniei şi regina Sofia şi Marele Duce de Luxemburg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

În cursul zilei de vineri sunt aşteptaţi să sosească în Capitală Regina Sofia a Spaniei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Excelenţa Sa Şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein, Alteţa Sa Principesa Anne de Ligne, Cavalerul Charles de Fabribeckers, Alteţa Sa Regală Principele Eberhard de Wurttemberg, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Dominic al Austriei, Alteţa Sa Regală Principesa Irina a Greciei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Karl al Austriei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De asemenea, mai sunt aşteptaţi să ajungă Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Martin al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Katharina a Austriei, Alteţa Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Leka II al albanezilor, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Elia a albanezilor, Alteţa Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Baden, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă de Baden, Alteţa Sa Regală Ducele de Braganza, ASR Principesa Chantal a Franţei, Baronul Francois Xavier de Sambucy de Sorgue, Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg al Prusiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Alexandru II al Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei şi Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Regele Simeon al II-lea al Bulgariei şi Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei au ajuns, joi, la Bucureşti.

La funeraliile regelui Mihai au confirmat participarea Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei şi Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, potrivit listei participanţilor publicată de Casa Regală a României.

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, la Curtea de Argeş.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!