Candidatura lui Bogdan Zumbreanu la șefia CNA a fost confirmată în Parlament. Pentru Zumbreanu au votat 60 de deputați, iar acesta a depus jurământul în plenul Parlamentului.

Deputații au votat candidatura acestuia după ce a avut loc o rundă de întrebări și răspunsuri. În timp ce unii deputați l-au susținut, alții l-au etichetat ca fii un om al guvernării.

Menționăm că desemnarea lui Zumbreanu la funcția de șef al CNA a fost salutată de exponenții guvernării, dar criticată atât de Igor Dodon, cât și de Maia Sandu. Anterior, deputatul PLDM Tudor Deliu a anticipat numirea lui Zumbreanu la CNA și a spus că acest concurs este o formalitate.

Potrivit declarației de avere, în 2016, Zumbreanu a beneficiat de un salariu lunar de 17 mii de lei în calitate de angajat al CNA. Cu ocazia zilei de naștere a copilului său, el a indicat în declarație că a obținut 7 mii de euro.

Încă 15 mii de euro, Zumbreanu a primit după rezilierea contractului de leasing pentru un automobil. Soția sa a înregistrat un venit de 1710 lei de la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu”. Familia Zumbreanu a mai beneficiat, în 2016, de 29 mii de lei în formă de indemnizație la nașterea copilului, iar în baza unui contract de leasing, Zumbreanu și-a procurat direct din salon, un Hyundai Tucson. În 2015, cu ocazia zilei de naștere, pretendentul la funcția de șef al CNA a primit cadou o armă în valoare de peste 140 de mii de lei. Familia sa are în proprietate un apartament de 104 metri pătrați, procurat în 2013.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!