/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ziua ușilor (ne)deschise. Poliția Capitalei și-a deschis, cenzurat, ușile

15 decembrie 2017, ora 19:15

Zeci de copii și adulți au mers, dis-de-dimineață, să viziteze Direcția de poliție a Capitalei. Nu toate ușile au fost deschise, însă, pentru privirile curioșilor. Vizitatorii au putut vedea doar câteva birouri, ograda instituției cu autospecialele organelor de forță și câteva celule din izolator. Jurnaliștii nu au fost admiși, însă, nici măcar în această porțiune a izolatorului: „Nu se permite. Peste tot, în afară de izolator. Nu vă supărați”.

„De ce se interzice filmarea în această zonă. Este un specific care eu poate și nu-l cunosc atât de bine ca să mă pot expune”, a spus Simion Greijdean, șef al secției resurse umane, direcția de poliție a municipiului Chișinău.

„N-aș dori la nimeni să ajungă acolo. Și sunt condiții foarte rele aș putea spune sunt toate, igiena personală într-o cameră, nu aș dori la nimeni așa ceva”.

„- Cum ți se par celulele, condițiile în care sunt deținuți ? – Mi se par cam agresive, dar cred că e normal”.

Copiii au avut ocazia să urce și la volanul mașinilor de poliție, să țină în mână arme adevărate și să se dea adevărați polițiști. Unii chiar au învățat cum să asambleze și să dezasambleze automatul.

„Cel mai mult mi-a plăcut armele, deoarece am învățat cum să le strâng cum să le desfac. Mi-a plăcut foarte tare”.

„Mi-a plăcut să îmbrac tot echipamentul polițiștilor, să văd toate mașinile, să mă urc în ele”.

„Îmi plac foarte mult celulele și în genere tot ce a spus. Am învățat că polițiștii într-adevăr sunt foarte importanți și ei vor să schimbe ceva în țara noastră”.

Unora le-a plăcut. Așa că au decis ca, atunci când vor mai crește, să lucreze în organele de forță.

„Mi-a plăcut echipamentul și cât de pregătiți sunt polițiștii în ziua de azi. – Tu ai vrea să devii polițist? – Polițist nu, dar vreau să devin persoană fulger care este mereu în acțiune”.

„Cred că da deoarece polițiștii îngrijesc oamenii și au grijă de ei”.

Ziua ușilor deschise a fost organizată cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la înființarea poliției naționale.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram