/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/GRAFIC/ Pe ce cheltuiesc moldovenii cei mai mulți bani. Produsele alimentare sunt în top

missing
16 decembrie 2017, ora 12:53

BNS că în trimestrul III 2017 veniturile disponibile ale populaţiei au constituit în medie pe o persoană pe lună 2224,4 lei, fiind în creştere cu 6,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. În termeni reali (cu ajustarea la indicele preţurilor de consum) veniturile populaţiei practic au rămas la nivelul anului precedent.

Cea mai mare mulți bani sunt cheltuiți pentru necesarului de consum alimentar – 43%. Pentru întreţinerea locuinţei o persoană a alocat în medie 19,8% din cheltuielile totale de consum , iar pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte – 10,8% (nivelul anului precedent). Celelalte cheltuieli au fost direcţionate pentru serviciile de sănătate (5,7% faţă de 7,4% în trimestrul III 2016), comunicaţii – 4,2% ), dotarea locuinţei – 4,0% , transport – 3,5%, etc.

În medie, cheltuielile de consum ale populaţiei din mediul urban au constituit 2718,0 lei lunar pe o persoană, respectiv cu 743,9 lei sau de 1,4 ori mai mult faţă de mediul rural.

Conform datelor, plăţile salariale reprezintă cea mai importantă sursă de venit, 43,5% din veniturile totale disponibile.

Transferurile băneşti din afara ţării rămân a fi o sursă importantă pentru bugetul gospodăriilor. În medie, acestea reprezintă 14,6% din total venituri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram